Cele mai frecvente cauze care determina infundarea sistemelor de canalizare

Cele mai frecvente cauze care determina infundarea sistemelor de canalizare sunt determinate de aruncarea unor resturi menajere precum: -Șervețelele umede-Absorbantele -Bețișoarele de urechi -Discurile demachiante

Spre deosebire de hârtia igienică obișnuită, care este fabricată din celuloză și se dizolvă rapid în apă, șervețelele umede sunt fabricate din fibre textile care nu se dizolvă în apă și sunt extrem de rezistente la rupere. Acestea se adună în conductele și formează împletituri lungi la care aderă părul și alte obiecte aflate în canalizare.

Aceste situatii genereaza costuri suplimenare, dar si avarii la sistemele de canalizare. Din pacate acest fenomen nu este intalnit doar in Dobroesti, ci la nivel national si vine in primul rand dintr-o lipsa de informare a cetatenilor vis a vis de efectele pe care le poate avea in timp aruncarea acestor resturi in sistemul de canalizare.

Postarea de fata are rol de informare si reprezinta un semnal de alarma vis a vis de modul in care putem contribui fiecare dintre noi la evitarea unor astfel de avarii pe termen mediu si lung.