Festivalul Placintelor – editia 2023Dolongaci de Dobroesti


Concurs: Care este cea mai gustoasa placinta cu branza din Dobroesti ?

Duminica 26 Februarie va avea loc la “Sala Sporturilor Unirea Dobroesti “ o noua editie a evenimentului de traditie Festivalul Placintelor.
Ora de incepere: 13:30
Evenimentului culinar ce va fi dedicat acestui preparat, atat de apreciat pe plan local a inceput in cadrul asezamantului parohiei Adormirea Maicii Domnului din localitate.
Festivalul este organizat de Primaria Dobroesti in colaborare cu parohia Adormirea Maicii Domnului din Dobroesti.
Program:

  • Moment de deschidere; prezentarea istoricului acestui preparat pe plan local si a particularitatilor sale. In Dobroesti se prepara o reteta delicioasa de placinte – Dolongaci – ce va reprezenta un punct de interes pentru toti participantii.
  • Momente artistice, pregatite de copiii din Dobroesti
  • Atelier culinar. Secretele placintelor – Demonstratii si prezentarea retetelor de placinte. Cele mai gustoase placinte se vor realiza in timpul evenimentului
  • Concurs cu premii – Cea mai gustoasa placinta cu branza din Dobroesti.
    Persoanele care isi doresc sa participe la acest concurs vor realiza propria reteta de placinta si se vor putea inscrie la concursul placintelor cu branza. Un juriu avizat va desemna cea mai buna placinta cu branza.
  • Vanzarea placintelor in scop caritabil
    Evenimentul va avea si o componenta caritabila. Placintele ce vor fi aduse pentru concursul de placinte se vor putea fi cumparate de vizitatorii prezenti la Sala Sporturilor. Banii stansi cu acest prilej vor fi folositi pentru ajutorarea persoanelor aflate intr-o situatie dificila.

Va asteptam cu mic cu mare sa ne bucuram impreuna de un eveniment de traditie pentru Dobroesti – Festivalul Placintelor – Dolongaci de Dobroesti