FURNIZAREA SERVICIILOR DE SĂNĂTATE DIN PROGRAMELE DE PREVENŢIE, DEPISTARE PRECOCE, DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT PRECOCE AL LEZIUNILOR PRECANCEROASE COLORECTALE – ROCCAS II -BUCURESTI-ILFOV-

”Testare gratuită pentru locuitorii comunei Dobroești în vederea depistării cancerului colorectal se va desfășura în luna aprilie 2023.

Cetățenii cu vârste cuprinse între 50 și 74 ani, cu domiciliul pe raza comunei Dobroești, care doresc să fie testați pentru depistarea cancerului colorectal sunt rugați să contacteze telefonic reprezentanții Compartimentului Asistență Socială și Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Dobroești la numărul de contact 0770886285.

Primăria Dobroești va fi partener în cadrul proiectului ”Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale” ROCCAS II București-Ilfov, derulat de Spitalul Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Proiectul se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 ani.

Cancerul colorectal este un tip de cancer care apare în intestinul gros (numit și colon) și la nivelul rectului.

Afectează în special adulții, deși patologia poate apărea la orice vârstă. Majoritatea pacienților sunt diagnosticați în jurul vârstei de 60 de ani.

            În România cancerul colorectal este pe locul doi ca incidență și ca mortalitate, cu peste 11.000 de cazuri noi și peste 6000 de decese în anul 2021.

            Scopul programelor de screening este de a identifica cancerul colorectal în stadiul incipient.

            În cadrul proiectului se vor furniza servicii de sănătate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale.”