În perioada 19 – 24 septembrie 2022 s-a derulat a doua mobilitate din cadrul programului Erasmus+, cu tema „Living sustainably is our future”

În perioada 19 – 24 septembrie 2022 s-a derulat a doua mobilitate din cadrul programului Erasmus+, cu tema „Living sustainably is our future”

Şapte elevi din școala noastră au avut ocazia de a participa la acest stagiu de formare alături de profesorii lor, director prof. Stupineanu Claudia, prof. înv. primar Marinescu Roxana și prof. consilier școlar, Flonta Mirela.

Trăind sustenabil!

Un program practic și provocator. O experiență profesională, culturală și lingvistică, atât pentru profesori, cât și pentru elevii şcolii noastre. Parteneriatul școlar cu cele două țări, Polonia și Turcia ne-a permis să analizăm diferitele atitudini și implementări cu privire la protecția mediului. Cum pot elevii și profesorii să economisească consumul resurselor naturale? Cum pot fi separate deșeurile sau, mai degrabă, evitate complet? Cum poate fi îmbunătățit acest lucru? Ce idei pot fi preluate de la țările partenere și cum le putem folosi? Interacțiunea și comunicarea între elevii și profesorii din cele trei țări solicită conceperea concretă de acțiune, rezultate și experiențe concrete pentru a înțelege ce înseamnă a trăi sustenabil. Elevii noștri s-au implicat și au participat la ateliere ecologice, de gătit, sport sau proiectarea unei brosuri, a unui jurnal electronic, dezbateri, jocuri de rol, activități în aer liber sau a unui chestionar pentru evaluarea proiectului.

Această experiență a fost un câștig în formarea noastră, mai ales din punct de vedere al perspectivei diferite pe care am căpătat-o cu privire la dezvoltarea instituției și comunității pe care o reprezentăm.