Primăria Dobroești sprijina ajutorarea refugiaților din Ucraina

Primăria Dobroești sprijina ajutorarea refugiaților din Ucraina

Autoritățile din Dobroești au pregătit un spațiu de cazare destinat refugiatilor din Ucraina.

Locația a fost reamenajată nu cu mult timp în urmă și poate să primească până la 10 persoane.

Primaria Dobroești s-a alăturat inițiativei de ajutorare a Ucrainei într-un mod coordonat de la nivel central, astfel că a fost accesat programul guvernamental “Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”. Împreună vor colabora pentru alocarea eficientă și rapidă a resurselor necesare donate sau aflate în rezervele statului persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat, pe teritoriul României. Detalii se pot obtine la acest link:

https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult

În același timp, autoritățile din Dobroești  au luat legătura cu Uniunea Ucrainenilor din România  pentru a facilita accesul refugiatilor  la spatiul de cazare amintit anterior.

Am discutat in cursul zilei de luni, 28.02.2022 cu ONG-urile despre care avem informații că desfășoară actiuni de ajutorare a refugiatilor la Vama Isaccea cu privire la sprijinul pe care il putem oferi.

Cum vă puteți implica ?

Cetatenii din Dobroesti, persoane fizice sau firmele ce pot pune la dispozitie: spatii de cazare, servicii de transport, alimente / mese calde  si vor sa se alature acestui demers sunt rugate sa ne contacteze la  numarul de telefon:  0770.886.285 pentru centralizarea acestor date, iar in momentul in care este nevoie de ajutor sa ii putem contacta.

Cunoașteți persoane refugiate care au nevoie de cazare in localitatea DOBROEȘTI ?

Persoanele care au nevoie de ajutor in contextul amintit anterior pot lua legatura cu reprezentantii compartimentului de Asistență Socială și Autoritate Tutelară din cadrul primariei Dobroesti.

–        De la 8:00 la 16:00 este valabil numărul de telefon: 0770.886.285 si de la 16.00 la 20.00 se poate apela numărul de telefon 0762 690 913

–        Email: asistentasociala@primariadobroesti.ro

„Situația este mai mult decât dramatica la granița României cu Ucraina, astfel că este de datoria noastră să ne implicăm în ajutorarea cetățenilor ucraineni aflați într-o situație dificilă”, a declarat primarul Valentin Condu.