Copiii din Horești ( Republica Moldova ) au vizitat astăzi Palatul Parlamentului si Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Copiii din Horești ( Republica Moldova ) au vizitat astăzi Palatul Parlamentului si Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Grupul de copii ce vizitează începând de sâmbată România prin intermediul unui program derulat de Primăria Dobroești au fost astazi în vizită la Palatul Parlamentului. Turul ghidat s-a realizat cu sprijinul senatorului Alfred Mihai, căruia îi mulțumim pentru implicare.

Copiii s-au declarat fascinați de arhitectura clădirii și mărimea acesteia. Au asistat atenți la prezentările oferite de ghid și au adresat întrebări cu privire la destinația fiecărei încăperi.  Cladirea Palatul Parlamentului măsoară 270 m pe 240 m, 84 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane.

Deasemenea, ziua de azi a mai cuprins si o vizita la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Muzeul este organizat tematic în jurul ideii, dezvoltate de Antipa, a prezentării ecosistemelor prin diorame, permițând astfel o „călătorie” prin diverse habitate naturale din țară și din lume, cu fauna lor caracteristică.

Copiii au fost extrem de bucurosi sa filmeze si sa faca poze expozitiei, totul fiind atat de realist redat de muzeologi.

Mai multe opinii despre vizita la Palatul Parlamentului sau vizita la muzeul „Grigore Antipa”  vom prezenta în cadrul unui material video ce va sintetiza întreaga experiență în România a copiilor și tinerilor din Republica Moldova.