Prevenirea incendiilor, de la teorie la practica

Prevenirea incendiilor, de la teorie la practica

Transmitem periodic mesaje cu privire la actiunile concrete pe care fiecare cetatean are obligatia sa le respecte pentru prevenirea incendiilor.

Din pacate, aceste mesaje sunt uneori ignorate si au consecinte deosebit de grave. In noaptea de 19.04.2022 a avut loc un incendiu fulgerator ce a mistuit aproape in totalitate un imobil aflat pe strada Melodiei din localitatea noastra. O familie compusa din sase persoane sunt in prezent intr-o situatie tragica. Concluziile oficiale cu privire la cauzele incendiului vor fi comunicate de pompieri in termenul legal.

Compartimentul Asistenta Sociala si Autoritate Tutelara din cadrul Primariei Dobroesti a desfasurat deja o ancheta la fata locului pentru a putea veni in sprijinul familiei. Accesul echipelor de interventie a fost si de aceasta data problematic; autoturismele parcate in mod neregulamentar au ingreunat accesul si au facut ca pagubele materiale sa fie insemnate.

Masuri de prevenire a incendiilor

Efectuati lucrari la instalatia electica doar cu personal avizat

– Utilizati componente de calitate pentru realizarea retelei electrice, adaptate nevoilor de consum

– Verificati periodic functionarea instalatiilor electrice

– Nu faceti improvizatii

– Nu utilizati aparatura electronica / electrocasnica depasita din punct de vedere moral

– Nu lasati focul nesupravegheat

Facilitati accesul echipelor de interventie

In cazul unui incendiu in zona dvs cel mai important ajutor pe care il puteti acorda in acele momente este in legatura cu facilitarea accesului echipelor de pompieri / ambulanta, etc, cat mai aproape de sursa incendiului. Indepartarea autoturismelor parcate in zona reprezinta un ajutor primordial pentru scurtarea timpui de interventie si limitarea pagubelor.